Pressmeddelande

Neonic växer - öppnar kontor i Göteborg

Jönköping 11 oktober 2023


Neonic, specialister inom nätverk och IT-säkerhet med bas i Jönköping startade 2018 med målsättningen att vara en långsiktig partner som använder potentialen i IT för att leverera affärsnytta till sina kunder, alltid med drivkraft in i framtiden. 


Från starten med två grundare i bolaget har Neonic nu växt till att vara sju konsulter inom IT-infrastruktur i Jönköping. Fokus ligger på produktionskritisk IT som t.ex. nätverk för industrier, energibolag och offentlig verksamhet. Nu utökas verksamheten också till marknaden för stadsnät, genom ett kontor i Göteborg där tre ytterligare specialister med fokus på stadsnät har anställts.


“Breddningen mot stadsnät är naturlig för oss, då vi har lång erfarenhet av stadsnät och internetoperatörer, och tillsammans med vårt fokus på produktions- och samhällskritiska nätverk är vi säkra på att det blir en riktigt bra match” säger Kristofer Heyl, VD på Neonic.


Utökningen innebär också ett fördjupat samarbete med Neonics primära partner för nätverkshårdvara, franska Alcatel-Lucent Enterprise, som länge har varit en stabil leverantör av switchar och routrar för just stadsnät och internetoperatörer. 


Om Neonic:

Vi vänder oss till företag, myndigheter och organisationer där säker IT har avgörande betydelse för verksamheten. Vi erbjuder produkter och lösningar inom IT från ledande tillverkare, samt specialistkompetens som är unik på marknaden. Vår erfarenhet och kompetens är inom drift, förvaltning, utveckling och förändringsarbete inom IT-området. Pragmatiskt och smart skapar vi skräddarsydda lösningar som är rätt för kundens verksamhet – vi kallar det RÄTT IT.


För mer information, kontakta Kristofer Heyl, kristofer.heyl@neonic.se, 076-762 66 72

train rail near trees during daytime