Ryggraden i din IT-infrastruktur

Nätverket är möjliggöraren för digitaliseringen av din verksamhet. Alla applikationer och tjänster ni ansluter till är beroende av det - och det behöver hanteras på rätt sätt för att fungera optimalt. Vi vet hur man designar och bygger tåliga och flexibla nätverk som är rätt för er. 


Vår primära partner på nätverkslösningar är Alcatel-Lucent Enterprise som har lång erfarenhet och kompetens att leverera nätverksutrustning för samhällskritisk infrastruktur. Vi är stolta över att ha Sveriges högsta certifieringsnivå på nätverkslösningar med 2 st ACSE-certifieringar och 8 st ACFE-certifieringar!


Vi har även hög kompetens på Ciscos produkter och lösningar, och våra konsulter har certifieringar på CCIE- och CCNP-nivå.


white ethernet switch

Lokala nätverk

Vi bygger nätverk som säkerställer att dina applikationer har den åtkomst som krävs - oavsett om det är ett produktionsnätverk med hundratals olika OT-enheter eller om det är ett administrativt nätverk med mestadels standarddatorer. Givetvis skiljer sig design och produktval åt, men grunden är att nätverket ska vara tåligt och flexibelt.

Neonic hjälper dig med ditt nätverk, oavsett om det är en nyinstallation, utbyte eller utbyggnad. Vi har experter inom projektledning, arkitektur, design, installation samt drift och förvaltning.

Trådlösa nätverk

Neonic har lång erfarenhet av att bygga trådlösa nätverk i krävande miljöer - och vi vet att det krävs en helhetssyn på allt från klienten till applikationen. Vi hjälper dig med förstudier, site surveys, design och installation av ditt trådlösa nätverk.

ALE:s produktserie Omniaccess Stellar som är en distribuerad lösning för skalbart, tåligt och högpresterande trådlöst nätverk. Accesspunkterna bildar ett kluster och utbyter kontrolltrafik med varandra. Datatrafiken termineras direkt i nätverket vilket eliminerar behovet av en central kontroller i dataplanet.

green and white electric device

Stadsnät

Våra vassa stadsnätskonsulter hjälper dig som nätägare med projektledning, design, migrering samt drift och förvaltning! Vi har lång erfarenhet av att jobba med stadsnät och internetoperatörer på ett stort antal olika plattformar.